Yetkililer, Colorado'daki Boulder's Pearl Street Alışveriş Merkezi'ne saldırı sekiz kişiyi yakıyor; Gözaltında şüpheli

EnguLizyoN

New member
Bir şüpheli, FBI'ın Pazar günü Colorado, Boulder'daki Pearl Street Alışveriş Merkezi'nde “hedeflenen şiddet eylemi” dediği şeyden sonra gözaltında.

Tanıklar, şüphelinin “geçici bir alev makinesi” kullandığını ve bir FBI yetkilisine göre, bir yürüyüş sırasında birden fazla kurbanı yakan Molotov kokteyllerini attığını söyledi. Boulder polisi sekiz kişinin yaralandığını, dört kadın ve dört erkek olduğunu ve hepsinin bölge hastanelerine getirildiğini söyledi. 52 ve 88 yaşları arasındaydı.

Etkinlik organizatörü, tanıklar Boulder'ın Pearl Street Mall'a saldırmaya tepki veriyor

05:47

Şüphelinin 45 yaşındaki Mohamed Sabry Soliman olarak tanımlandığını belirledi, FBI özel ajanı Mike Michalek Pazar akşamı söyledi. Michalek'e göre, Soliman'ın saldırı sırasında “özgür Filistin” diye bağırdığı iddia edildi, bu da “bunun hedefli bir şiddet eylemi olduğu açıktır” ve bir terörizm eylemi olarak soruşturuluyor.

Soliman, Mısır ulusal, hükümet yetkilileri CBS Colorado'ya doğruladı. Haberler'e verdiği demeçte, 2022'de Kaliforniya'ya göçmen olmayan bir vize üzerine geldi. Kaynaklar, bu orijinal vizenin Şubat 2023'te sona erdiğini söyledi. Soliman son zamanlarda Colorado Springs'te yaşıyordu.

FBI Pazar gecesi daha sonra Colorado Springs'in bulunduğu El Paso County, Colorado'daki Boulder'daki Pearl Street Alışveriş Merkezi'ne yapılan saldırı ile ilgili “mahkeme yetkilendirilmiş kolluk faaliyeti yürüttüğünü” söyledi.

Hatırlamak için bir yürüyüş Gazze'de kalan İsrail rehineleri saldırı sırasında Boulder'ın şehir merkezinde gerçekleşiyordu. İki kaynak, tanıkların müfettişlere şüphelinin “Son Siyonist!” Saldırı sırasında.

Polis, saldırının kurbanlarının 52 ila 88 yaşları arasında değişen dört kadın ve dört erkeğin yer aldığını söyledi. Biri ciddi şekilde yaralandı, Boulder Emniyet Müdürü Stephen Redfearn, bu kişinin kritik durumda olduğunu “söylemek güvenli” olacağını söyledi.

Colorado Boulder Üniversitesi Chabad Direktörü Haham İsrail Wilhelm, CBS Colorado'ya 88 yaşındaki kurbanın Avrupa'dan kaçan ve ona “çok sevgi dolu bir kişi” diyen bir Holokost mülteci olduğunu söyledi. Wilhelm, başka bir kurbanın CU'da profesör olduğunu söyledi.

Boulder, Colorado Saldırısı: FBI ve Polis Haber Konferansı

12:59

Yaralanan insanlar 13. Cadde ve Pearl Street'teki tarihi Boulder İlçe Adliye Sarayı'nın dışındaydı. Binanın önündeki alanda bir yanık yara izi görülebilir. Tanıklar, insanların yerde kıvrıldıklarını ve hemen daha sonra yardım etmeye çalışmak için su ile çalışan insanların gördüklerini söylediler.

Uchealth, iki kurbanın helikopterle yanık ünitesine uçtuğunu doğruladı. Hastane, dört kişinin Boulder Community Health'e götürüldüğünü söyledi, ancak hepsinin Pazar gecesi daha sonra transfer edildiğini veya taburcu edildiğini söyledi. Kaç kişinin taburcu edildiğine dair ayrıntılar sağlamadı.

Yerel saat 13: 26'da gerçekleşen saldırı sonucunda Pearl Street'in üç bloğu tahliye edildi. Müfettişler, bir FBI yetkilisinin daha sonra şüpheliye ait olduğunu söylediği o bölgede ilgi çekici bir araç olduğunu söyledi. Tahliye gecikmesinden sonra kaldırıldı.

Boulder'daki Pearl Street Mall'a Saldırı

17 fotoğraf

FBI Direktörü Kash Patel ve FBI müdür yardımcısı Dan Bonino olayı terörist bir saldırı olarak nitelendirdi ve saat 15: 30'da FBI ajanlarının olay yerinde olduğunu söyledi.

Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard sosyal medyada, ” @Odnigov'un Ulusal Terörle Mücadele Merkezi, Boulder'da yeni toplanan Yahudi topluluk üyelerinin haftalık toplantısına karşı hedeflenen terör saldırısını araştıran FBI ve yerel kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışıyor, CO, Hamas'ın ilk kez verdiğiniz için, Hamas'a verdiğiniz gibi, Hamas'a verdiğiniz gibi, yeşim için Teşekkürler. aksiyon.”

Yahudi olan Colorado Gov. Jared Polis, bir haber bülteninde saldırıyı kınadı ve bunun “Yahudi topluluğunda iğrenç ve hedefli bir eylem” olduğunu söyledi.

Polis, “Yahudi topluluğu Washington, DC'deki son antisemitik cinayetlerden makaralarken, topluluğun Shavuot tatilinin arifesinde Boulder'da başka bir antisemitik atakla karşı karşıya olması anlaşılmaz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Birkaç kişi, 604 gün boyunca Gazze'de Hamas teröristleri tarafından tutulan rehinelerin durumuna dikkat çekerken acımasızca saldırıya uğradı. Colorado'umuzda herkes için nefret kabul edilemez ve bu terör eylemini kınıyorum. Şüpheli, yasanın sonuna kadar kovuşturulmalıdır.”

Hayatları için koşYürüyüşü düzenleyen, “Bu bir protesto değil; rehineler ve aileleri ile dayanışma ve serbest bırakılması için bir itiraz göstermek için huzurlu bir yürüyüş.” Dedi. Grup, Pearl Street ve 8th Street'te saat 13.00'de Pearl Street Mall'un uzunluğunu yürümek ve bir video için adliyede durarak bir araya geldi.

Av Kornfeld ve Ed Victor

CBS

Yürüyüşe katılan Ed Victor, Hamas'ın 7 Ekim 2023'ten bu yana her hafta bu sessiz yürüyüşleri düzenlediklerini, hala Gazze'deki rehineler için farkındalığı artırmak için terör saldırısı yaptıklarını söyledi. Adliyede şarkı söylemek, hikayeler anlatmak ve isimlerini okumak için dururlar. rehineler her hafta. Pazar günkü yürüyüşe yaklaşık 30 kişinin katıldığını söyledi.

Victor, yürüyüşçüler zaman zaman Hecklers ile karşılaştıklarını, ancak Pearl Caddesi'ne cevap vermemeye ve devam etmemeye çalıştıklarını söyledi. İnsanlar ayrıca geçerken sık sık başını sallar, alkışlar veya teşekkür ederler. Birinin onlara saldırmasını hiç beklemediğini söyledi.

“Böylece ayağa kalktık, eski kaya adliye binasının önünde sıraya dizilmiştik ve aslında uzak batı tarafındaydım. Ve orada fark etmediğim bile, çok fazla gürültü yapmasına rağmen, sadece sessiz olma ve sıraya girme işime odaklandım. Ve benim bakış açımdan, aniden, bir aniden, bir molotov coppalent, that, bir molotov comepent, bir molotov coppalent, keder. [another marcher] Gördü, bir ağaç kadar yüksek bir alev ve gördüğüm tek şey yanıyordu, “dedi Victor.

Victor yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi. Tıbbi deneyime sahip başka bir yürüyüşçü onunla ilgilenmek için devreye girerken, Victor onu rahatlatmak için kocasıyla kaldı. Gönüllülerin de su getirerek yardım etmek için koştuğunu söyledi.

“Sonrayı gördüm,” dedi sokak sanatçısı Peter Irish. “Dakikalar sonra gibiydi. Dışarı çıktım, kaos, insanlar yerde kıvrılıyorlardı. İzlemek, sana karşı dürüst olmak travmatikti. Kaosdu.”

Colorado Üniversitesi Sistem Başkanı Todd Saliman Pazar günü yaptığı açıklamada, “En derin sempatim bu gece Boulder'da acımasızca saldırıya uğrayan haftalık nöbet tutanlara dışarı çıkıyor. Umarım onlar ve sevdikleri, ne olduğunu kavramak için topluluğumuzun desteğini hissettiklerini hissediyorlardı. Bugünün şiddetli eylemlerinin şok ve dehşeti, sevdikleri ve onların dehşetini, bu kadar da kendi üyelerinin, bu kadar uzun süreler için, bu kadar uzun süreler için, bu kadar uzun süreler için, bu kadar uzun süreler için, bu kadar uzun süreler için kınamamalı, kınamış olmalıyız. Yahudi cemaatini hedefleyen ve sorumlu olanları kovuşturan nefret dolu şiddet eylemi. ”

Boulder'ın Yahudi topluluğundan ortak bir açıklama şunları söyledi:

Halen Gazze'de düzenlenen rehineler için farkındalık yarattıklarında, Pearl Street'te yürürken Walkers'a Walkers'a bir yangın çıkarıcı cihazın atıldığını öğrenmek için üzülüyoruz.

Neyin ortaya çıktığına dair tüm ayrıntılara sahip değiliz ve topluluğumuzu bilgilendireceğimize söz veriyoruz.

Kalplerimiz bu korkunç saldırıya tanık olanlara ve yaralananlara hızlı bir iyileşme için dua ediyor.

Boulder Yahudi topluluğumuz hakkında kolluk kuvvetleriyle temas halindeyiz ve güvenlik en yüksek önceliğimizdir. SCN, Boulder PD ve FBI ile yakın çalışıyoruz. Yaralılarımıza bakan ilk müdahale ekipleri için minnettarız.

Bilgi paylaşmak ve topluluğumuza destek sağlamak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bunun gibi olaylar kendi topluluğumuza girdiğinde sarsılırız. Umudumuz, birbirimiz için bir araya gelmemiz.

Hepinize güç.
Başsavcı Phil Weiser saldırıyı kınadı ve Pazar öğleden sonra kurbanlara yardım etmeyi teklif etti.

Düşüncelerim, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılmasını çağırmak için Boulder's Pearl Street Alışveriş Merkezi'nde haftalık bir araya gelen bir gruba karşı bugünkü saldırıdan yaralanan ve etkilenenlerle.

Bildiklerimizden, bu saldırı, hedeflenen grup göz önüne alındığında bir nefret suçu gibi görünüyor. Boulder Bölge Avukatı Michael Dougherty ile temas halindeydim ve Başsavcılıktan destek teklif ettim.

İnsanlar dünya olayları ve İsrail-Hamas çatışması hakkında farklı görüşlere sahip olabilirler, ancak şiddet asla farklılıkları çözmenin cevabı değildir. Nefretin Colorado'da yeri yok. Hepimiz barışçıl bir şekilde toplanma hakkına ve görüşlerimizi konuşma özgürlüğüne sahibiz. Ancak, daha sık, yüzsüz ve eve daha yakın hale gelen bu şiddet eylemleri durma ve bu korkunç eylemleri gerçekleştirenlerin tam olarak hesaba katılması gerekir.

Haberler'ten daha fazlası

Christa Swanson

Christa Swanson, Denver'daki CBS Colorado'da dijital medya yapımcısıdır.