California Woman kanlı yatak odasının bir suç mahalli olmadığını söylüyor

EnguLizyoN

New member
“Gerçeğin ve adaletin her şeyin önünde olduğunu düşündüm. Ve kesinlikle benim durumumda olmadı,” Jane Dorotik “48 saat” muhabiri Erin Moriarty'ye “Jane Dorotik'e karşı sorunlu dava” nın encore'sinde, şimdi Paramount+'da yayınlandığını söyledi.

Dorotik, kocası Bob'un 13 Şubat 2000 Pazar akşamını kaçırdığını bildirdi. San Diego İlçesi Şerif Departmanına, bir koşu için dışarı çıkacağını söylediğinde onu öğleden sonra gördüğünü söyledi. Bob Dorotik'in cesedi ertesi sabah erken saatlerde, Vadi Merkezi, Kaliforniya, evden birkaç mil uzakta bulundu. Başından bludgeoned ve boğulmuştu.

Şerif'in dedektifi Rick Empson, Moriarty'ye verdiği demeçte, “Benim için bir cinayet olduğu açıktı.” Dedi.

Bob ve Jane Dorotik'in yatak odası.

San Diego İlçesi Şerif Departmanı

Müfettişler hızla Bob Dorotik'in vücudunun bulunduğu yerde öldürülmediğini belirlediler, çünkü orada yeterli kan yoktu. Dorotiklerin evini aradıklarında, yatak odasının her yerinde kan lekeleri buldular. Jane Dorotik, Bob'un yakın zamanda bir burun kanaması olduğunu ve kanamış olan köpekleri olduğunu açıkladı. Ancak yetkililer açıklamalarını reddetti.

Empson, “Aklımızda bu saldırının ana yatak odasında meydana geldiğine dair bir soru yoktu.” Dedi.

Bob Dorotik'in cesedi bulunduktan üç gün sonra, 53 yaşındaki Jane Dorotik cinayetten tutuklandı. Daha sonra kefalet yayınladı ve bir şüphe bulutu altında olmasına rağmen, 2000 yılında evine “48 saat” davet etti.

“Bir kabus gibi geldi ve ben 'Ne zaman uyanacağım?' Demeye devam ettim.” Dedi.

Dava Mayıs 2001'de yargılanmaya başladığında, savcı Bonnie Howard-Regan, müfettişlerin kan bulduğu 20 yeri anlattı.

“Yorganda kan vardı. Yastık sahte üzerinde kan vardı … yatağın arkasındaki duvarda… yatağın üstünde tavanda,” dedi.

Howard-Regan ayrıca jüri üyelerine yatağın alt tarafında büyük bir kan lekesi olduğunu söyledi. Savcılık, Jane Dorotik'in kocasına yatak odasında bir nesne ile vurduğunu ve onu boğduğunu teorize etti. Daha sonra onu koşu takımına giydi, kamyonlarına koydu ve vücudunun bulunduğu yolun kenarına attı.

Howard-Regan jüriye verdiği demeçte, “Kanıt, size tarif edilen tüm bu kanın, bu yatak odasında yapılan gözlemlerin, hepsinin DNA analizi için gönderildiğini ve hepsinin Bob Dorotik'in kanını geri döndüğünü gösterecek.” Dedi.

Jüri, Jane Dorotik'i suçlu bulmadan önce dört gün boyunca görüştü. 25 yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Jane Dorotik, Erin Moriarty ile hapiste konuşuyor.

Haberler

“Sadece, hapishanedeki bir hayat için yolumu açık göremiyorum. Sadece göremiyorum,” dedi Moriarty'ye hapiste yaptığı röportajda.

Dorotik, yıllarca kanıtların yeni bir incelemesini istemek için parmaklıklar ardında geçirdi. Yetkililer, soruşturmanın başlangıcından itibaren ona odaklandığını ve diğer olası satışları takip edemediğini savundu. Ancak hareketten sonra hareket reddedildi.

2016 yılına gelindiğinde, Loyola Project for the Masum'dan bir ekiple çalışmaya başladı. Savcının jürinin tamamen test edildiğini ve Bob Dorotik'in olduğunu söyledi. Temyiz'e göre, yatak odasındaki kan olduğuna inanılan her nokta test edilmedi. Bunun yerine, temsili örnekler test edildi.

Temyiz ekibi, bir yastık sahte, komodin ve bir abajur gibi öğelerde kan benzeri lekelerin kan olmadığı ortaya çıktığını söylüyor. Ve denemede Bob Dorotik'in kanı olarak tanımlanan yatak örtüsü üzerindeki bazı lekeler hiç test edilmedi.

“Sadece Loyola'nın kesinlikle ayrılabildiğine dair tüm kanıt parçalarına bakarsanız … ve yine de orijinal mahkumiyette jüriye ne söylendiğini biliyoruz … bu nasıl olabilir?” Jane Dorotik, mahkumiyetinden yirmi yıl sonra tekrar konuştuklarında Moriarty'ye söyledi.

Devlet, orijinal soruşturmasında duruyordu, yatak odasını korumak cinayet mahalliydi ve kanıtların hala Jane Dorotik'e katil olarak işaret ettiğini gösterdi. Ayrıca savunma argümanlarının “büyük ölçüde spekülasyon ve gerçeklerin yanlışlığından türetildiğini” iddia etti.

Nisan 2020'de Jane Dorotik, Covid sağlık endişeleri nedeniyle geçici olarak hapishaneden serbest bırakıldı. San Diego İlçe Bölge Savcılığı, davadaki yeni kanıtlar nedeniyle mahkumiyetinin bozulmasını önerdi, ancak Ekim 2020'de onu yeniden deneme kararı aldı.

Hakim, yeni duruşmanın devam edebileceğine karar verdi, ancak orijinal duruşmasında sunulan bazı önemli kanıtların kabul edilemeyeceğine karar verdi. Mayıs 2022'de, tıpkı jüri seçimi başlamak üzere olduğu gibi, Savcılar suçlamaları düşürdü.

Bölge Yardımcısı Christopher Campbell, “Artık kanıtların makul bir şüphenin ötesinde kanıt göstermek ve jüri 12 üyesini ikna etmek için yeterli olduğunu düşünmüyoruz.” Dedi.

Adliye binasının dışındaki bir basın toplantısında Jane Dorotik rahatladığını ifade etti.

“Şimdi kendi geleceğimi belirleyebileceğimi fark etmek çok zor. Bu için dua ettiğim ve umduğum bir şey” dedi.

Haberler'ten daha fazlası