80 yaşındaki bir adam Death Valley aracılığıyla 135 mil ultramaraton koştu. İşte ne gerekiyor.

EnguLizyoN

New member
80 yaşındaki Bob Becker, kavurucu Ölüm Vadisi'ndeki başlangıç noktasından 135 mil uzakta bitiş çizgisini geçtiğinde, Badwater 135'i tamamlamak için en eski koşucu olarak tarih yazdı.

“Dünyanın en zorlu yarışı” lakaplı Ultramarathon, koşucuları yaz ortasında güneybatı Kaliforniya'daki bir çölden geçiriyor. Geçen hafta Becker için yarış başladığında 118 derece Fahrenheit'ti. Önümüzdeki 45 saat boyunca, yanan bir sıcak parkur ve üç dağ sırası boyunca koştu. Yarış, 13 mil doğrudan yokuş yukarı çıktı.

Becker, Haberler'e verdiği demeçte, “Fiziksel olarak aslında oldukça iyi hissediyordum, ama işim bittiğimi tamamen rahatlattı. Bu yorucu bir şey.” Dedi. “Adrenalinin pompası. Bu heyecandan sonra o bitiş çizgisine çarptığınızda ve etrafınızdaki tüm insanların sizi tezahürat ettiği tüm kargaşa, vücudunuz 'Tamam, o tepeye inmek, duş almak ve biraz uyumak için zaman.' 'Diyor.

80 yaşındaki Bob Becker, Badwater 135 sırasında bitiş çizgisini geçiyor.

AdventureCorps

Becker, bu yıl Badwater 135'i tamamlayan sadece 93 kişiden biriydi. Son 18 yılda yarışta diğerleri için destek ekiplerinde de çalışmasına rağmen, altıncı kez koşucu olarak katıldı.

Üç yıl önce 77 yaşında, en eski koşucunun yarışı tamamlaması için önceki rekoru kırmayı umuyordu. Sırtını ona verdi ve tamamlarken, 48 saat içinde bitirmedi, bu da resmi son tarih. Becker kesmeden 17 dakika sonra bitti.

Başka bir şans vereceğinden emin değildi, ancak Arizona'da 140 millik bir yarışı tamamladıktan sonra Becker, Badwater 135'e tekrar başvurdu.

Becker, “Bu yarışı yapmaya karar verdiğimde, bitireceğimi düşünmediğim bir anım olmadı.” Dedi. “Sadece her beklentiye ve bunu yapmaya gerçek bir odaklandım.”

Antrenör Lisa Smith-Batchen, bu yılki Badwater 135'te Becker'in dört kişilik mürettebatının bir parçasıydı.

Becker, “Koçum Lisa, mürettebat şefimdi ve mürettebatta üç kişi daha vardı ve sonra mürettebatta üç kişi daha vardı.

Ayrıca Marshall Ulrich, Heather Ulrich ve Will Litwin'e katıldı. Mürettebat üyeleri, su, yiyecek ve elektrolitleri geçirdiğinizden emin olarak koşucuların yanına sürer. Becker yarış boyunca düzenli olarak yedi, çoğunlukla sıvı kalori ve jel yutmaya odaklandı. Ayrıca Badwater 135 sırasında iki şekerleme aldı.

Mürettebat üyelerinin ayakkabı ve kıyafet değişiklikleri vardır ve koşu sırasında bandaj kabarcıklarına yardımcı olur. Ayrıca, birer birer, onları şirket tutmak ve motive olmalarına yardımcı olmak için yarış katılımcılarıyla birlikte koşarlar.

Becker, “Bunlar beni tanıyan insanlar – zayıf yönlerimi bilen, güçlü yönlerimi tanıyor,” dedi.

Bob Becker, 135 mil ultramaratonunu son teslim tarihinden önce üç saatle bitirdi.

Nezaket AdventureCorps

Becker 50'li yaşların sonuna kadar koşmaya başlamadı. 60. doğum gününü ilk ultramarathonu ile kutladı: Fas'ta 150 millik bir yarış.

O zamandan beri Çin, Yunanistan, Brezilya, Kanada ve Kosta Rika'da yarışan ABD ve dünyanın her yerinde koşuyor. En uzun sürekli koşusu Tennessee'de 230 mil idi.

Becker, “İnsanların biraz çılgın olduğunu söylemiştim, 'Bu tür şeyler için bir ön koşul” diyorum.

Becker ayrıca, Key Largo'dan Key West'e 100 millik bir yarış olan Keys 100 de dahil olmak üzere yarışlar da düzenliyor-yarış direktörü olarak görev yapıyor.

Bir yarış için antrenman yapmadığında, Becker genellikle haftada 30-40 mil koşar. Antrenman yaparken 60-70 millere kadar rampa ediyor. Becker ayrıca biraz kuvvet antrenmanı ve çekirdek işler yapıyor. Koşarken bazen bir kayışa bağlı bir SUV lastiği sürükler.

Fort Lauderdale, Florida, sakini oldukça düz bir bölgede yaşıyor, bu yüzden eğitim sırasında tepeleri taklit etmek için merdivenlerden çıkacak ya da dik bir köprü boyunca 25 mil ilerleyecek.

Becker, eğitiminin yaşa ve ırka özgü olduğunu söyledi. Kendisi için gerçekçi yarışları seçmeyi emin olur.

Becker henüz başka bir yarışa kaydolmasa da, koşu spor ayakkabılarını asmıyor.

“Henüz emekli olmaya hazır değilim,” dedi. “Anahtar asla durma, hepsi bu.”

Haberler'ten daha fazlası

Aliza Chasan

Aliza Chasan “60 Dakika” ve CBSNews.com için dijital içerik üreticisidir. Daha önce Pix11 News, New York Daily News, Inside Edition ve DNainfo gibi satış noktaları için yazmıştı. Aliza, genellikle suç ve siyasete odaklanan trend haberleri kapsar.